Mia Farnwood

auteur

PSEUDONIEM

Omdat ik een (auto)biografische roman wilde gaan schrijven, heb ik gekozen voor uitgeven onder pseudoniem. Ondanks de keuze voor een pseudoniem, dat misschien wel iets geheimzinnigs uitstraalt, ben ik een OPEN persoon. Het schenkt mij voldoening om met mensen (lezers) in gesprek te gaan. Je email of chat aan mij, wordt dan ook altijd door mij beantwoord.

Een boek schrijven was altijd mijn droom en een uitdaging, maar de onzekerheid of mij dat wel zou gaan lukken, won het van het ‘gaan zitten en gewoon beginnen’. Herkenbaar? Onderwerpen en titels te over, maar geen tekst. Toch ben ik begonnen met het schrijven van de roman Hoefijzers in Japan, omdat ik de behoefte voelde om de aangrijpende gebeurtenissen die we hebben meegemaakt op te schrijven. Nu mijn eerste boek is uitgebracht, ben ik van plan om door te gaan met schrijven.

SCHRIJVEN KAN HELEND WERKEN

Na het uitbrengen van deze biografie heb ik reacties gekregen van mensen die zich herkennen in de aspecten, die in het boek aan de orde komen, maar ook over het op papier zetten van een levensverhaal.

Veelgehoorde reacties zijn: “ik wil ook een verhaal schrijven over mijn verleden” of “wat ik heb meegemaakt, daar kan ik een boek over schrijven, maar ik weet niet hoe dat moet.” Dan denk ik, waarom niet?

Ik raad dan ook iedereen aan, die een levensverhaal heeft en erover denkt om het op te schrijven, daar ook aan te beginnen. Vaak werkt schrijven ook helend. Ik worstelde lang met dezelfde vragen en ik ben uiteindelijk dan toch ‘gewoon’ gaan schrijven. Niet wetende hoe ik moest beginnen ben ik aan het typen geslagen, totdat ik een boek klaar had. De biografie verhaalt ook over onderwerpen die mij bezighouden, zoals hoogsensitiviteit, de onvoorwaardelijke vriendschap die je kunt hebben met je dier, maar vooral ook de combinatie van die twee aspecten. De combinatie HSP en dieren is een onderwerp dat mij kan raken. Via deze site wil ik hier aandacht aan besteden om het mooie van deze combinatie verder uit te lichten. Ik weet nog niet precies hoe ik dit ga vormgeven.